Fakta om Wisconsin State Bird - American Robin

Amerikansk robin ligger på trægren.

Wisconsin skolebørn valgte den amerikanske robin som statsfugl i skoleåret 1926-1927. I 1949 gjorde statens lovgiver det officielt. Velkommen som en hylster af foråret, flyttes robins sjældent uden for deres avlsareal - selv om vinteren. Fuglen føles hjemme i en række forskellige omgivelser, herunder baggårde, enger, skove og byer.

Fysiske egenskaber

Robins vokser op til omkring 11 inches i længden, den største af de nordamerikanske trusser. Gråbrun i farven, med et orange bryst, et mørkt hoved og en hvid mave, robins er let at få øje på. Hunnerne er lidt mere dæmpede i farve. Mænd producerer en serie noter, der har en caroling rytme, og de synker typisk kun i ynglesæsonen. Enhver sex udsender et alarmopkald, når det er skræmt eller når fare nærmer sig.

Fodervaner

Robins varierer deres kost hele dagen, foretrækker regnorms om morgenen og skifter til frugt om eftermiddagen. I ynglesæsonen er deres diæt mere rige på protein, da de spiser græshopper, snegle, myrer, edderkopper og biller sammen med orme. Om vinteren, når insekter og lignende bytte er vanskelige at komme forbi, spiser robins uanset frugt og bær, de kan foder. Skulle de fejre på for mange kaprifolle bær, kan robins dog blive beruset.

Nesting og avl

Kvinde robins bruger en fløj til at trykke kviste og spirer af død græs i kopformede reden. Blødt mudder fra ormstøbninger befæster redenet, som kvinden så linjer med blødt græs. Robins rejser op til tre brød hvert år, typisk i foråret og sommermånederne. Dødeligheden for arten er høj. Mindre end halvdelen af ​​redenene producerer faktisk fledglings, og kun 25 procent af de fugle, der flyver, gør det til november. Af dem der er heldige nok til at leve så længe, ​​overlever halvt til det næste år. Predation, pesticidforurening og ulykker med motorkøretøjer alle tager en vejafgift på robins.

Daglige aktiviteter

Robins hopper eller løber og forbliver ubevægelige på ét sted, da de søger efter orme og insekter. De pik deres hoveder til den ene side som om at lytte, men de ser faktisk omhyggeligt på jorden for enhver bevægelse, der angiver, at mad er til stede. Om vinteren bruger robins mindre tid på jorden på jagt efter mad og mere tid i træplader, hvor de hviler i kommunale grupper, der kan nå hundrederne. Som forår nærmer sig disse grupper, et signal om, at avlssæsonen er lige rundt om hjørnet. Robins forbliver typisk i samme område hele deres liv, selvom de kan lave meget korte migreringer i forår og efterår.

Del Med Dine Venner