Fakta om sæler til børn

Fakta om sæler til børn

Tætninger lever i begge ender af Jorden og rejser i Atlanterhavet og Stillehavet. Pels sæler, crabeaters, leopard sæler, Ross sæler, Weddell sæler og sydlige elefant sæler foretrækker Antarktis, mens harp seal, hooded seal og ringed seal lever i Arktis.

Habitat

Tætninger bruger størstedelen af ​​deres tid i vandet, der søger efter mad eller på fyldte isflokke, hvor de parrer, føder og plejer deres hvalpe. Ifølge Antarktisforbindelsen bor flere sælarter i Antarktis på grund af uforstyrrede fødekilder og mangel på rovdyr, som den arktiske ræv og isbjørn, der bor nordpå.

Kost

Tætninger fodrer primært fisk, men de spiser også blæksprutter, krebsdyr, krill eller muslinger. For at finde mad, kan de dykke op til 1.000 fod til havbunden og grave i havbunden.

Jagt

Tætninger har fremragende syn og følsomme whiskers, der kan mærke bevægelsen af ​​nærliggende fisk. Med slanke legemer, der bevæger sig hurtigt gennem vandet og stærke kæber med skarpe tænder, kan de nemt dæmpe glat bytte.

Sjov kendsgerning

Hættetætningen har en sort membran (eller hætte) i næsen, at han kan blæse luft ind og gøre så stor som en fodbold for at advare andre mænd i ynglesæsonen. Når han lukker et næsebor og blæser den anden ud, kan han udvide en rød membran, der ligner en ballon på næsen.

Beslægtede arter

Sæler, søløver og hvalrosser tilhører hele ordren Pinnipedia, Latin for "fjerfødder". Alle Pinnipeds deler egenskaberne ved en strømlinet krop og fire flippers, men søløver og hvalrosser kan vende deres bagspids fremad for at bevæge sig bedre på land.

Del Med Dine Venner