Fakta om dyr i Vestafrika

Pygmy flodheste er vestafrikanske endemier, fundet ingen andre steder.

Afrika er hjemsted for et ekstremt bredt udvalg af dyr, fra den meget lille hærarmyr til den tårnhøje giraf. Vestafrika, der strækker sig fra den hårde ørken til den frugtbare seacoast, hævder en imponerende andel af denne mangfoldighed i fauna. Fra den vestafrikanske manatee og pygmy flodhest til Diana ape og zebra duiker er der ingen mangel på interessante critters i dette hjørne af kontinentet.

Vestafrikanske Manatee

Den store grå vestafrikanske manatee, der også kaldes sammen med sine slægtninge en "haveko", har små flippers og en flad, afrundet padle til en hale. Med en vægt på næsten 500 kg kan voksne manatees vokse så længe som 4 meter. De beboer kystområder, herunder laguner, floder, flodmundinger og søer. Manatees feed på overhængende vegetation, fra græs til mangrove løv. De kan findes fra det sydlige Mauretanien til Angola, selvom deres befolkning er i tilbagegang på grund af jagt og fangst i fiskenet: Vestafrikanske manater er lovligt beskyttede dyr, men poaching fortsætter med at påvirke dem. Mens manater verden over er i fare for udryddelse, er denne art den mest truede af alle.

Pygmy flodhest

Den vestafrikanske pygmy flodhest kan findes i lavlandet og vådskoven i Sierra Leone og Cote d'Ivoire, specielt i og nær Bandama-floden. Typisk ca. 1,5 meter lang, er pygmy-flodhesten meget mindre end den mere udbredt almindelige flodhest, et af de største pattedyr på planeten. Arten er også væsentligt mindre social end dens kæmpe slægtning: Pygmy flodheste er tilbøjelige til at findes alene eller i små grupper, hvad enten de hviler i floder eller sump eller foder på land.

Black Colobus Monkey

Dele af Kamerun, Ækvatorialguinea, Gabon og Republikken Congo er hjemsted for den sorte colobusaben - en af ​​de 10 mest truede abesarter i hele Afrika. Disse primater befinder sig i regnskovens høje hylde og kan hoppe op til 15,2 meter mellem træer ved hjælp af deres mantelhår og haler som faldskærme. Colobus aber går sjældent ned til jorden og spiser bladene fra de træer, de lever i. De mangler tommelfingre; Navnet "colobus" kommer fra det græske ord, der betyder "docked" eller "mutilated." Apene har sort pels, der står i kontrast til et hvidt kappe og hale. De findes normalt i "tropper" på mellem fem og 10 aber, herunder en dominerende mand, kvinder og unge.

Niger Stingray

Nigers stingray, også kendt som den glatte ferskvandsstingray, er endemisk mod tre vestafrikanske dræninger: især Niger / Benoue-systemet, men også Sanaga og Kors-floderne. Besat som de fleste stingrays af giftige barbs, denne bruskfisk, som kan være 40 centimeter lang, føder på vandlevende insekter. Den Internationale Sammenslutning for Bevarelse af Natur lister over den globale befolkning som ved nedgangen, hvilket tyder på overfiskning og ændring af habitat som sandsynlige syndere.

Vestafrikansk dværgkrokodille

Fra Togo til Burkina Faso, Benin til Mali, kan den vestafrikanske dværgkrokodille findes i alle Vestafrikanske lande i ferskvand, tropiske regnskove og tropiske græsarealer. Dette krybdyr spiser fisk, frøer, fugle, små pattedyr og krebsdyr. Navnet afspejler dets status som verdens mindste krokodille: Voksne er typisk kun 1,9 meter lange. Dwarfkrokodiller plejer at være ensomme eller forenes parvis ved vandkanten i huler. De jager om natten langs flodbredder. Bevaringsmæssigt er arten ikke så sårbar som andre krokodiller, der jages efter deres huder, da dværgens hud ikke anses for værdifuld. Deres levetid kan være overalt fra 50 til 100 år.

Zebra Duiker

Sierra Leone og Cote D'Ivoire er hjemsted for zebra duiker, en antilope arter fundet i lavtliggende skove og flod dale. Den har sorte, lodrette striber over cremefarvet hud på sin midterste torso; Hoved, nakke, ryg og lemmer er normalt rødbrune i farve. Dyrene vejer i gennemsnit 17,7 kg (39 lbs.) Og ca. 46 centimeter i højden. Zebra-dykkeren har korte lemmer i forhold til sin krop såvel som korte afrundede horn. Den mager monogamt, foretrækker ensomhed, før den finder en partner. Dens kost består af frugt, blade og skud. Dyrets levested er truet på grund af logning og nedbrydning af levested.

Hvidbrystet Guinea Fowl

Skovdestruktion har også negativt påvirket hvidehvalsehøns, hvilket resulterer i et hurtigt fald i befolkningen i det tidlige 21. århundrede i Sierra Leone, Liberia, Cote D'Ivoire og Ghana. De kan udnytte både primære og sekundære tropiske skove. Fuglene er omkring 43 centimeter lange med et rødt rødt hoved og øvre hals over en hvid nederste nakke, øvre ryg og bryst; Resten af ​​deres fjer er sort. De bor i par eller grupper på op til 24 personer. Perlehønen lever på en kost af frø og bær samt insekter og andre små hvirvelløse dyr.

Del Med Dine Venner