Truede arter i den afrikanske savanna

Cheetahen er kun en art truet af habitatab i savanna.

Den afrikanske savanne er en stor græsareal fordelt på 27 forskellige lande på det afrikanske kontinent, herunder Kenya og Tanzania. Hjemmet til mange arter af fugle og pattedyr, er savannen også brugt af mennesker til kvæg græsning og jagt. Menneskelig indblanding og ødelæggelsen af ​​dyrehabitater har resulteret i, at flere af de indfødte dyr i dette område bliver truet.

Grevy sebra

Mindre end 2.000 eller deromkring af denne zebraras blev efterladt i naturen i 2011, hvilket gør Grevys zebra mest truet af enhver form for zebra, ifølge Wildlife Extra hjemmeside. Hvor mere end 15.000 levede engang i lande som Kenya og Etiopien, har Grevys zebra været meget reduceret i befolkningen takket være nedbrydningen af ​​dets naturlige habitat og jagt af mennesker. Sygdom og konkurrence med andre dyr har tilføjet Grevys zebraer.

Afrikansk elefant

Savanne elefanten, en af ​​to forskellige racer af afrikansk elefant, blev en gang almindeligt set over hele det afrikanske kontinent, men antallet af dette dyr i naturen er blevet alvorligt reduceret. Statistikker tyder på, at befolkningen af ​​afrikanske elefanter i 1980'erne faldt fra 1.300.000 til 750.000, som noteret af Smithsonian National Zoological Park hjemmeside. Denne reduktion skyldes i høj grad mennesker, der jager elefanten for elfenben, og et senere forbud mod denne form for jagt har hjulpet noget lidt. Tabet af græsarealer over hele Afrika til menneskeligt landbrug har også reduceret afrikanske elefantnumre, der tvinger dyrene til at leve hovedsageligt i naturreservater inden 2011.

Afrikansk vilde hund

Den afrikanske vilde hund kaldes også Cape Hunting Dog og er en kødædende karnivor med ligheder til både andre hundearter og ulven. Den afrikanske vilde hund behandles af mennesker som en ulv, og er blevet jaget og kørt væk i årevis af landmænd og indtil slutningen af ​​det 20. århundrede, lige spilkampe, hvilket resulterede i, at dette dyr blev den mest truede kødædende på kontinentet.

Black Rhino

Denne race af næsehorn eksisterede engang i mange dele af Afrika, herunder Somalia og Namibia. I 2011, takket være stort set til poaching af mennesker, er dyret hovedsagelig begrænset til fire lande, der omfatter Kenya og Zimbabwe. Sydafrika har den største befolkning af sort næsehorn, og programmer, der er designet til at stabilisere befolkningen i sorte rhino i landet, har betydet, at 40 procent af dyrene nu findes i Sydafrika. En af underarten af ​​den sorte rhino, den sydvestlige sort, er helt forsvundet, og blev sidst set i Afrika i 1853.

Gepard

Cheetahen er en stor kat fundet i lande som Namibia. Den afrikanske befolkning i dette dyr er blevet reduceret, hovedsagelig på grund af habitatab, som følge af, at mennesker overtager jagthundens jagtmark til landbrug. Cheetahs lider også af konkurrence med andre rovdyr, såsom hyener, der angriber cheetah-cubs eller spiser cheetahs bytte.

Del Med Dine Venner